• Tuinbouwkas op feestelijke wijze geopend

image1-22.png
    Onder veel publieke belangstelling en in het bijzijn van directeur Esther Schuur en wethouder Koşer Kaya, hebben leerlingen van ’s Heeren Loo Onderwijs de tuinbouwkas van scholencomplex de Vosheuvel in Amersfoort op 29 mei jl. in gebruik genomen.

Het gloednieuwe gebouw van scholencomplex De Vosheuvel voor (voortgezet) speciaal onderwijs biedt ruimte aan de scholen Beekdal VSO van ’s Heeren Loo en De Klimboom. Ontstaan na een samenvoeging van de voormalige Dr. A. van Voorthuysenschool en de Koningin Emmaschool. In het pand bevinden zich naast leslokalen, leerkeukens, techniek- en muziekruimtes, gymzalen, een kaarsenmakerij en een buitenschoolse opvang.

Wat in het originele ontwerp van De Vosheuvel was inbegrepen, maar niet kon worden begroot, was een tuinbouwkas. Voor de 170 studenten met een verstandelijke beperking, die jaarlijks worden opgeleid tot Groenhulp. Een tuinbouwkas is een ‘must’ voor kinderen die een praktijkgerichte leeromgeving nodig hebben. Sowieso om ‘op maat’  cognitieve vaardigheden aan te leren. Denk aan het kweken, oppotten en verzorgen van plantjes. Als ook om in een ‘real life setting’ te werken aan zelfredzaamheid, werknemersvaardigheden en werkhouding. Om deze redenen, is besloten fondsen te gaan werven om een tuinbouwkas te kunnen realiseren.

En niet zonder succes. Want al snel melden zich vele betrokken giftgevers aan, die de leerlingen een warm hart toedragen. Wij zijn hen enorm dankbaar. Want zonder hun vertrouwen en steun was het niet gelukt om deze droom te realiseren. Tijdens de feestelijke opening zijn daarom de volgende begunstigers extra in het zonnetje gezet: Stichting SFO, Alfa Omega, KNLC, Dutch Flower Foundation, Rotary Soest-Baarn, Fundatie Van den Santheuvel Sobbe, Weeshuis der Doopsgezinden en K.F. Hein Fonds.