Zonder Javascript functioneert deze website niet. Schakel Javascript in in uw browserinstellingen.
Menu
 • Floatsation en BlazePods nodigen uit tot bewegen

   SFO Beweeg je mee foto in zwembad.png
  Locatie De Winckelsteegh van Pluryn is gelegen op een groot, bosrijk terrein waar ruim 200 kinderen en volwassenen wonen met een ernstig verstandelijke handicap. Vaak is ook sprake van ernstig meervoudige beperkingen en/of gedragsproblemen. 
  Heel belangrijk voor deze groep is dat ze naast behandeling, werk en dagbesteding ook aan sport kunnen doen. Immers, door hun beperkingen hebben deze cliënten  een verhoogd risico op gezondheidsproblemen. Op het terrein van De Winckelsteegh worden sport- en bewegingsactiviteiten aangeboden in de vorm van manege, zwemmen en bewegen in de sportzaal. De afgelopen jaren zijn een tafeltennistafel en buiten-fitness apparaten geplaatst en is een 10-persoons groepsfiets aangeschaft. 

  Het eigen zwembad is op vele manieren geschikt voor zwemactiviteiten voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. De bodem van het bad kan in hoogte versteld worden. Dankzij een tillift kunnen ook minder mobiele personen gebruik maken van het bad. Verder worden in het zwembad veel activiteiten aangeboden door team Beweging. Dit team wilde dat aanbod graag verbreden door de aanschaf van het Floatsation en de Blazepods. Het Floatsation is een uniek product. Het zorgt dat cliënten meer plezier ervaren in het water. Ze kunnen zwemmen zonder hulpmiddelen als een zwemkraag of bandjes. Het Floatsation heeft drie verschillende soorten matten en één buis, zodat je niet onder water gaat. De matten zijn gemaakt van ballen die afzonderlijk van elkaar kunnen bewegen, zonder weg te schuiven. Door de vele vrolijke kleuren ziet het er interessant en aantrekkelijk uit. 


  Een ander hulpmiddel zijn de zogenoemde BlazePods, kleine apparaten waarmee je behendigheid en reactiesnelheid kunt trainen. De begeleider kan via een app een programma instellen dat geschikt is voor een bepaalde cliënt of groep. De BlazePods kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. 

  De aanschaf van deze hulpmiddelen en onder meer opbergkarren werd mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Stichting SFO. 
 • We helpen graag waar het kan
  Wij kunnen actief bijdragen met een concreet woon- of werkproject of een zinvolle dagbesteding
  Dien een aanvraag in