Zonder Javascript functioneert deze website niet. Schakel Javascript in in uw browserinstellingen.
Menu
 • Laura helpt Hannah. Hannah helpt Laura. 

   Hannah en Laura voor het restaurant.JPG
  Drie maanden na de start kun je zeggen dat Restaurant Hannah’s haar plekje in Amsterdam heeft veroverd. Op de kaart tref je gerechten aan vanuit vrijwel alle landen rondom de Middellandse Zee:   Italië, Spanje, Portugal, Zuid – Frankrijk, Griekenland, Marokko, Libanon en Israël. Voor eigenares en gastvrouw Laura komt daarmee een droom uit: “Dit is wat ik wilde. Volop inspiratie en smaak vanuit alle windstreken. Een plek waar iedereen zich thuis voelt!”.
   
  Met Hannah’s komt ook een andere droom van Laura uit. Het restaurant fungeert ook als dagbestedingsplek waar mensen met een verstandelijke beperking kunnen leren en zich kunnen ontwikkelen. Laura: “We willen deze mensen, die anders thuis zitten omdat zij geen betaald werk kunnen doen, bij ons alle ruimte om zich te ontwikkelen. Bij Hannah’s doet iedereen mee! De koffie, de lunch of je aperitivo worden hier met extra liefde, zorg en aandacht geserveerd.” De naam van het restaurant is Laura’s ode aan haar jongere zusje Hannah. Laura: “Hannah werd 1,5 jaar na mij geboren. Een gezond kindje dat na 10 dagen vreselijk ziek werd en zo een hersenbeschadiging opliep. Vreselijk voor Hannah en voor mijn ouders. Ook zelf heb ik het er als puber wel eens lastig mee gehad dat ik veel aan het zorgen was. Nu sta ik er anders in. Ik heb ervoor gekozen hier juist ook mijn kracht uit te halen. Ik weet hoe belangrijk het is om passende en persoonlijke zorg te regelen voor mensen met een beperking. De liefde voor mijn zusje en alle mensen die net wat anders zijn vormt voor mij de motor achter dit prachtige restaurant.”
   
  Inmiddels hebben 8 mensen met een verstandelijke beperking hun plekje gevonden. Ook Hannah, die in het noorden van het land woont, komt af en toe over om de handen flink uit de mouwen te steken. Laura: “Ik help Hannah en Hannah helpt mij. Ze vindt het fantastisch en is apetrots, net als mijn
   Hannah - bar en interieur.jpeg
  ouders.” Dankbaar is Laura ook voor de steun van Stichting SFO: “Zonder SFO hadden we dit nooit van de grond gekregen.”
  Hannah’s vind je in de Amsterdamse Admiraal de Ruyterweg 107. Tips? Als je een vroege vogel bent, probeer dan eens het heerlijke ontbijt. Lunchtijd? Fatoush, een Libanese salade met frisse sumak dressing, geroosterde groenten, granaatappel en pita. Avondeten? Polpette, Italiaanse gehaktballetjes van biologisch rundergehakt in tomatensaus met focaccia. Smullen!
   Hannah - zitje met gerecht.JPG • We helpen graag waar het kan
  Wij kunnen actief bijdragen met een concreet woon- of werkproject of een zinvolle dagbesteding
  Dien een aanvraag in