Zonder Javascript functioneert deze website niet. Schakel Javascript in in uw browserinstellingen.
Menu
 • Projectgroep Ipse de Bruggen realiseert plantenkas en schuur

   SFO foto plantenkas Waddinxveen.jpg

  Ipse de Bruggen is een organisatie met meer dan 100 jaar ervaring in de zorg voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Voor de vestiging in Waddinxveen is een projectgroep druk in de weer geweest met het realiseren van een plantenkas en schuur voor de tuingroep.
  Volgens projectleiders Jo Sanders en Madelon Ramp is op 10 december 2019 begonnen met het bouwen van de plantenkas en schuur. Jo: “Op 7 januari 2021 werd de keuken geplaatst en konden we met trots vertellen dat onze werkschuur klaar was. Door corona is onze groepssamenstelling gegroeid en werken er op sommige dagen 5 à 8 cliënten in de kas. Er is voldoende ruimte voor individuele aandacht en begeleiding. Zo leren onze cliënten hoe ze met gereedschap moeten werken. Als dat lukt, is er van het gezicht zichtbare trots af te lezen.”
   
  Madelon: “Bij slecht weer kunnen we het werk binnen uitvoeren in onze werkschuur en kas. Het plan is komend jaar fanatiek onze moestuin op te zetten. Er wordt al druk gespit en gewerkt om de grond mooi aan te leggen. Op het moment hebben we ongeveer 16 cliënten die bij ons op verschillende dagen komen werken. Het project is zeker geslaagd!”
   
  Stichting SFO doneerde € 7.500,00 voor de bouw. 


 • We helpen graag waar het kan
  Wij kunnen actief bijdragen met een concreet woon- of werkproject of een zinvolle dagbesteding
  Dien een aanvraag in