Bij EEHT draait alles om thee.

EEHT bovenaanzicht.jpg
Sinds 13 maart 2018 is het centrum van Best een nieuwe lunchroom rijker: EEHT. Gasten kunnen hier terecht voor vele soorten thee, zelfgemaakte appeltaart en heerlijke belegde broodjes. Alle gerechten worden gemaakt, geserveerd en afgerekend door mensen met een verstandelijke beperking.

Lunchroom EEHT ligt aan het Heilig Hartplein, naast molen ‘de Volharding’. Naast de molen is ook een gloednieuwe werkplaats gebouwd. EEHT is een initiatief van Cello. Maria Bekkers, Manager Zorg & Dienstverlening: “Cello wil op vele manieren iets betekenen voor kwetsbare burgers. EEHT is behalve een leuke horecazaak ook een plek waar mensen een zinvolle werk-/dagbesteding krijgen. We sluiten aan bij wat
EEHT interieur.jpg
iemand kan en wil. Veel medewerkers houden van uitdaging en van afwisseling. Een ander gedijt goed bij een hele rustige werkplek, met zo weinig mogelijk prikkels. Weer anderen vinden het fijn om zoveel mogelijk dezelfde werkzaamheden uit te voeren. We hebben voor ieder wat wils. Er is één gemene deler; alle werkzaamheden hebben te maken met thee. Die thee komt bij ons binnen en moet netjes opgeslagen worden. Onze medewerkers wegen verschillende theesoorten af, maken speciale blends van verschillende smaken, vullen theezakjes en potjes met de theeblaadjes, vouwen theedoosjes et cetera. Als spullen klaar zijn, brengen we ze naar het horecagedeelte, waar we uiteraard heel veel soorten thee uitserveren.”

Patty Robben voerde namens Cello talentgesprekken met 39 mensen die in het nieuwe EEHT willen werken. Patty: “Dan gaat het om vragen als ‘wat wil je?’, ‘wat heb je nodig?’ en ‘waar ben je goed in?’. Door die gesprekken krijgen we een goede indruk van wat iemand kan en wil. Veel van onze toekomstige medewerkers houden van uitdaging en van afwisseling. Een ander gedijt goed bij een hele rustige werkplek, met zo weinig mogelijk prikkels. Weer anderen vinden het fijn om zoveel mogelijk dezelfde werkzaamheden uit te voeren. We hebben straks voor ieder wat wils.”

Stichting SFO verstrekte twee missiegerelateerde leningen aan het project. Een voor het Molenhuis en een voor de werkruimte. In beide gevallen gaat het om rentedragende leningen, waarbij een deel van de betaalde rente weer wordt terugbetaald aan Cello op basis van een projectaanvraag. Een van de twee leningen wordt na een bepaalde periode van functioneren van het project kwijtgescholden.

Omroep Best maakte opnames van de opening van lunchroom EEHT. Het filmpje vindt u op de website van Omroep Best onder de rubriek Opgenomen Items: http://omroepbest.nl/televisiemenu/tv-uitzending-gemist
EEHT zicht op restaurant en molen.jpg
We helpen graag waar het kan
Wij kunnen actief bijdragen met een concreet woon- of werkproject of een zinvolle dagbesteding
Dien een aanvraag in