Zonder Javascript functioneert deze website niet. Schakel Javascript in in uw browserinstellingen.
Menu
 • Buurtsuper Maliskamp

   maliskamp.jpg
  ‘Buurtmarkt Maliskamp, zoveel meer dan een winkel’
  In 2014 startte Buurtmarkt Maliskamp. Een aanwinst voor de wijkbewoners die eindelijk weer in hun eigen buurt hun dagelijkse boodschappen kunnen doen. Heel bijzonder is dat de winkel wordt gerund door 12 mensen met een verstandelijke beperking. Zij worden begeleid door professionals van Cello, dé regionale specialist voor de ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.

  Een van de medewerkers van het eerste uur is de 21-jarige Auke Vos. Hij begon er als stagiair maar de samenwerking beviel over en weer zo goed dat hij al snel in ‘vaste dienst’ kwam. Op dit moment werkt hij 4 dagen per week. Auke laat zich kennen als een harde werker, die voortdurend op en neer pendelt tussen magazijn en winkelschappen. Auke: “Ik ontvang alle goederen van leveranciers in het magazijn. Vandaar uit vul ik de schappen in de winkel aan. Ik vind het heel belangrijk dat alle producten netjes in het schap staan, recht en met het logo naar voren. Werken vind ik heel leuk. Vaak neem ik maar twee keer op een dag pauze. En, als het nodig is, werk ik een uur langer door.” Schappen vullen is zeker niet zijn enige taak. Auke: “Ik sta ook vaak achter de kassa of ga mee boodschappen bezorgen. Af en toe help ik in het dierenparkje hier vlakbij. Daar hark ik de bladeren en doe andere kleine klussen. Het is een droom van me om later nog eens als conciërge of klusjesman in een bejaardenhuis of zo te werken.”

  De winkel voorziet in een behoefte!
  De begeleiding van de medewerkers is in goede handen van winkelmanager Peter van Helvoort en drie persoonlijk begeleiders van Cello. Een jaar na de opening, is het duidelijk dat de winkel loopt. Winkelmanager Peter van Helvoort: “Zeker. De winkel voorziet in een behoefte. Mensen kunnen hier op loop- of fietsafstand al hun boodschappen halen. In de wijk wonen nogal wat oudere mensen. Dankzij de winkel kunnen ze langer zelfstandig thuis wonen. Het is heel normaal dat een van onze vaste klanten ons belt en de boodschappen doorgeeft. Of een van onze medewerkers springt op de fiets, haalt het boodschappenlijstje op en een uur later heeft die mevrouw de boodschappen in huis. Bezorgen doen we gratis! Onze klanten waarderen het enorm.”

  Stichting SFO kocht het pand en verbouwde het naar de wensen van Cello. Het geheel wordt voor een normale huurprijs aan Cello verhuurd. In ruil voor de voortdurende exploitatie heeft Cello het recht jaarlijks een projectaanvraag ten behoeve van verstandelijk beperkten bij de stichting in te dienen ter grootte van de betaalde huursom.
   maliskamp.jpg

  Meer informatie over de Buurtmarkt
  De activiteiten én aanbiedingen van de Buurtmarkt zijn te volgen op Facebook: https://nl-nl.facebook.com/BuurtmarktMaliskamp. Wie boodschappen wil bestellen en laten bezorgen, kan terecht op www.lekkergemakkelijk.nl .

 • We helpen graag waar het kan
  Wij kunnen actief bijdragen met een concreet woon- of werkproject of een zinvolle dagbesteding
  Dien een aanvraag in