Zonder Javascript functioneert deze website niet. Schakel Javascript in in uw browserinstellingen.
Menu
 • Stichting KDC AandachtsLab

  Alles staat of valt met aandacht


  Stichting KDC AandachtsLab in Rijswijk is een kleinschalig kinderdagcentrum (KDC) voor kinderen tot 18 jaar met een Ernstige Meervoudige Beperking. Zij hebben zeer specifieke en intensieve zorg nodig. Tegelijk willen zij zich net als andere kinderen ten volste kunnen ontwikkelen.
   Groep AandachtsLab.jpg

  KDC AandachtsLab biedt daarom intensieve behandeling en begeleiding, gericht op de individuele ontwikkelmogelijkheden, zodat de kwaliteit van leven van het kind verbetert. Maud Halkes: “Hierbij is de samenwerking tussen het vaste team begeleiders, therapeuten én ouders zeer belangrijk.  Met elkaar zijn we continu op zoek naar nieuwe en innovatieve ideeën voor EMB kinderen. Omdat we ons volledig richten op EMB kinderen, kunnen we specialistische kennis en ervaring opbouwen én vergroten.”

  Beweging
  Elk kind heeft behoefte aan beweging. Maud: “Voor EMB kinderen is bewegen door de ernst van hun beperkingen niet vanzelfsprekend. Zij hebben hiervoor veel ondersteuning nodig van anderen. Bij ons staat bewegen centraal. Niet alleen omdat het medisch noodzakelijk is, maar ook als middel bij het maken van contact. Bewegen als spel en voor plezier is een heel belangrijke stimulator voor ontwikkeling.”

  Ouderinitiatief
  KDC AandachtsLab is een initiatief van een aantal ouders. Zij nemen zelf tal van werkzaamheden (bestuur, praktische hulp en ondersteuning) voor hun rekening. Alleen de professionele zorgverleners ontvangen een salaris. Op die manier kan het AandachstLab de intensieve inzet van 1 begeleider per 2 kinderen realiseren. De begeleiders besteden hun tijd optimaal aan de kinderen en niet aan algemene ondersteunende taken. Bij KDC AandachtsLab kunnen maximaal 8 kinderen per dag terecht. Om gebruik te maken van de diensten van KDC AandachtsLab is een geldige WLZ-indicatie nodig.

  Het concept van KDC AandachtsLab is voor de regio Rijswijk uniek en vooruitstrevend. Niet alleen door de focus op ontwikkeling en beweging, maar ook door het streven de kinderen meer te laten participeren in de maatschappij. Maud: “We zorgen dat de kinderen meedoen in plaats van toeschouwer zijn.”

  Stichting SFO verschafte KDC Aandachtslab een geldlening waarmee de organisatie de verbouwing en inrichting van het pand kan realiseren.

   Gebouw AandachtsLab.jpg

 • We helpen graag waar het kan
  Wij kunnen actief bijdragen met een concreet woon- of werkproject of een zinvolle dagbesteding
  Dien een aanvraag in