Zonder Javascript functioneert deze website niet. Schakel Javascript in in uw browserinstellingen.
Menu
 • TICO: Thuis in het Centrum van Oosterhout

   TICO woonkamer.jpg
  In het centrum van Oosterhout ligt het TICOhuis. Al vanaf februari 2018 wonen hier 16 jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Lekker centraal, op loopafstand van winkels, bibliotheek, werk of dagbesteding! Ze wonen zelfstandig, maar kunnen 24/7 vertrouwen op professionele zorg en begeleiding.
   
  Het TICOhuis diende voorheen als kantoorpand. Een paar ouders gaf er een nieuwe invulling aan. Bestuurslid Peter: “Op de eerste plaats zijn er natuurlijk de 16 zelfstandige appartementen voor de bewoners. Ieder appartement is ongeveer 30 tot 40m2 groot en voorzien van een woonkamer met pantry/keuken, een slaapkamer, een sanitaire ruimte met douche, wastafel en toilet. Inmiddels heeft iedere bewoner er zijn eigen persoonlijke touch aan gegeven. Heel belangrijk zijn ook de gemeenschappelijke ruimtes. Mede met de steun van Stichting SFO zijn twee woonkamers en keukens ingericht. De bewoners maken hier dagelijks gebruik van. Ook van de heerlijke stadstuin die achter het huis is gecreëerd wordt veel gebruik gemaakt.”
  Net als in ieder ander huis, blijven er altijd genoeg aandachtspunten. Peter: “Binnenkort praten we met alle ouders over het uitbreiden van bijvoorbeeld de zonnepanelen-installatie en de aanschaf van een eigen bus voor het vervoer tijdens leuke uitstapjes of dagbesteding. Een belangrijk punt zijn ook de energiekosten. We willen het ook op het punt van duurzaamheid zo goed mogelijk doen, maar dat is best lastig in een oud kantoorpand. Omdat het niet ons eigen pand is, moeten we heel kritisch kijken naar uitgaven voor bijvoorbeeld andere kozijnen, dubbel glas en luchtbehandeling. We willen daarover in gesprek met de eigenaar van het pand.”
   TICO huis achtertuin.jpg

 • We helpen graag waar het kan
  Wij kunnen actief bijdragen met een concreet woon- of werkproject of een zinvolle dagbesteding
  Dien een aanvraag in